Unatoč tome što Durant zbog povrede neće igrati, on i LeBron James izabrali su All Star timove i nisu bili ograničeni na konferencije.

Prvi izbor Lebron Jamesa za NBA utakmicu koja će se igrati 7. marta u Atlanti bio je Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) a njemu je pridružio još Stephena Curryja (Golden State Warriors), Luku Dončića (Dallas Maverick) i Nikolu Jokića (Denver Nuggets).

U početnom sastavu Teama Duranta našao se njegov saigrač iz Brooklyn Nets-a Kyrie Irving, a zatim Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Kawhi Leonard (LA Clippers), Bradley Beal (Washington) i Jayson Tatum (Boston) koji će zamijeniti ozlijeđenog Duranta.

Utakmica NBA All Star imaće humanitarni karakter, tako da će Team James igrati za fond Thurgood Marshall College, a dok će Team Durant za fond United Negro College koji pomaže u obrazovanju afroameričke djece. Ukupno će biti prikupljeno 1,75 miliona dolara. U početku će svaki fond dobiti 500.000 dolara, a zatim će 150.000 biti donirano fondu čiji tim pobjedi u svakoj od prva tri tri kvartala. Pobjednički tim će na kraju obezbijediti ‘svom’ fondu novih 300.000 dolara.