Fudbaleri Bayerna, unatoč igraču manje, savladali su Stuttgart sa ubjedljivih 4:0 na svojoj Allianz Areni u subotnjem meču 26. kola Bundeslige.

Alphonso Davies zbog nepotrebnog prekršaja na sredini terena zaradio je crveni karton već u 12. minuti igre. Koliko je snažan tim pokazuje činjenica da su Bavarci nakon isključenja Davisa postigli tri gola u razmaku od pet minuta, a do kraja prvog poluvremena Robert Lewandowski postigao je ‘hat-trick’ za konačnih 4:0.

Borussia Dortmund oprostila od borbe za titulu i sve dalje je od četvrte pozicije koja je vodi u Ligu šampiona nakon još jednog remija (2:2) u gostima protiv Kelna, osam kola prije kraja prvenstva. Ekipa iz Dortmunda zaostaje četiri boda za četvrtoplasiranim Eintrachtom, nakon što je frankfurtski klub pobijedio Berlin Union sa ubjedljivih 5:2 u subotu kao domaćin.

Bayern je na vrhu tabele sa 61 poenom, četiri više od drugoplasiranog RB Leipziga. Na trećem mjestu nalazi se Wolfsburg sa 51 poenom, dok je Eintracht četvrti sa 47. U zoni ispadanja iz Bundeslige su Hertha i Mainz sa 21 poenom kao i Schalke koji ima samo 10 poena te je već otpisan.