Lyon je na domaćem terenu, u meču četvrtog kola Grupe A Lige Evrope, savladao Spartu iz Praga sa 3:0. Sa sveukupno  zabeleživši četiri pobjede Lyon je prvi obezbijedio nastavak takmičenja. Islam Slimani sa dva gola (61. i 64. minut) te Karl Toko Ekambi u sudačkoj nadoknadi omogućili su Lyonu pobjedu i prolaz dalje.

Eintracht Frankfurt je u Pireju bio bolji od Olympiakosa sa 2:1. Domaćini su poveli već u 12. minutu golom Jusefa El Arabija, ali Daiči Kamada doveo je Eintracht do izjednačnja samo pet minuta kasnije. Na samom kraju utakmice, odnosno u sudijskoj nadoknadi Jens Hauge dovodi goste do pobjede. Trenutno sa 10 poena Eintrach drži prvo mjesto u grupi D, dok se Olympiakos nalazi na drugom mjestu sa 6 poena.

U grupi H, Dinamo Zagreb je na Maksimiru savladao Rapid Viennu sa 3:1. Gosti su do vođstva došli već u 8. minuti golom Knasmullnera, no Zagrepčani su se brzo vratili i samo nakon 4. minute izjednačili golom Petkovića. Do kraja prvog poluvremena Andrić je preokrenuo rezultat u korist Dinama, a u 83. minuti Šutalo je postavio konačan rezultat 3:1.

Fudbaleri Crvene Zvezde zabilježili su prvi poraz u sezoni u grupama Lige Evrope, nakon što su u utakmici sa danskim Midtjilandom odigrali 0:1. Gosti su do svoja tri poena došli preko autogola Kange u 58. minuti, a meč je obilježio sudija koji je dao čak crvena kartona domaćem timu.