Legenda Liverpoola, Steven Gerrard zvanično je potvrđen za novog menadžera Aston Ville sa ugovorom na tri i po godine nakon. Gerard je došao na mjesto Deana Smitha, koji je otpušten nakon pet uzastopnih poraza.

– Aston Villa je klub sa bogatom istorijom i tradicijom u engleskom fudbalu i neizmjerno sam ponosan što sam postao njegov novi trener, poručio je Gerrard koji je u nastavku pomenuo i bivši klub, Glasgow Rangers.

– Zahvalan sam svima koji su mi omogućili da vodim Glasgow Rangers, fudbalsku ikonu, i što su im pomogli da osvoje rekordnu 55. šampionsku titulu. Zauvijek će imati posebno mjesto u mom srcu, a igračima, navijačima i svima koji su povezani sa klubom želim sve najbolje u budućnosti, dodao je Englez.

– Upravni odbor Aston Ville sa zadovoljstvom imenuje Stivena za našeg novog glavnog trenera. Od kada je prešao u trenersku karijeru nakon svoje sjajne igračke karijere, Steven je počeo sa upravljanjem i razvojem vrhunskih mladih igrača u Liverpool FC Akademiji, što je iskustvo koje visoko cijenimo u Aston Villi, izjavio je izvršni direktor Aston Ville Christian Purslow.