Lewis Hamilton pobjednik je kontroverzne utrke Velike nagrade Saudijske Arabije i tako se poenima izjednačio sa Maxom Verstappenom u utrci za titulu svjetskog šampiona. Drugi mjesto pripalo je Hamitonovom najvišem suparniku Verstappenu, dok je treće mjesto zauzeo Hamiltonov momčadski kolega Valtteri Bottas, koji je na samom kraju utrke obišao Estebana Ocona.

Utrka je tri puta morala da bude prekinuta. Prvi put zbog nesreće Micka Schumachera koji se udario u zaštitni zid. Ubrzo nakon starta desila su se dva incidenta. Prvi je uključivao Sergia Pereza i Charlesa Leclerca, dok u drugom Nikita Mazepin je udario u Georgea Russella tako da je utrka ponovo morala biti prekinuta. Verstappen je zbog nekorektnog prelaženja Hamiltona, morao startati upravo iza njega odnosno sa trećeg mjesta dok se na prvom našao Esteban Ocon. U nastavku Holanđanin se ponovo probio na prvo mjesto, nakon što se Hamilton više fokusirao kako prijeći Ocona.
Sigurnosni automobil morao je izaći po treći put zbog kontakta Vettelovog Aston Martina i TsunodinogAlpha Taurija. U 37. krugu Verstappenu je javljeno da treba prepustiti mjesto Hamiltonu, no u tom trenutku desio se kontakt među rivalima nakon čega je Verstappen kažnjen sa 5 sekundi.

Titulu svjetskog šampiona odredit će utrka u Abu Dhabiju koja je na rasporedu u nedelju.