U meču 22. kola engleske Premier lige, Manchester City nadigrao je Chelsea minimalnom razlikom od 1:0 na domaćem terenu i tako zadržao prvo mjesto na tabeli engleskog šampionata dok Chelsea i dalje drži drugu poziciju.
Jedini pogodak na meču ostvario je Kevin De Bruyne pogodivši mrežu iz slobodnog udarca sa 30 metara u 70. minutu.

Fudbaleri Norwich Cityja pobjedom kod kuće protiv Evertona sa rezultatom od 2-1 u 22. kolu izbjegli su posljednje mjesto na tabeli engleskog šampionata. Norwich je do pobjede doveo autogol Keanea u 16. minutu i golom Idaha samo dvije minute kasnije. Do kraja utakmice Everton je uspio tek smanjiti razliku na 2-1 golom Richarlisona u 60. minutu.

Utakmica odigrana između Newcastlea i Watforda završila je bez pobjednika (1:1). Newcastle je prvi došao u prednost golom SaintMaximina (49. minut), dok su gosti izjednačili u 87. minuti golom Joaa Pedra.

Na tabeli engleske Premier lige i dalje je vodeći Manchester City sa 56 poena, čak 13 više od drugoplasiranog Chelseaja. Norwich je ovom pobjedom došao na 18. mjesto i trenutno ima jedan manje poen od Watforda koji se nalazi na 17. mjestu, odnosno posljednjem koje obezbjeđuje ostanak.