Fudbaleri Real Madrida osvajači su Superkupa Španije pošto su u finalu u Rijadu u Saudijskoj Arabiji savladali Athletic Bilbao sa 2:0.

Real je do vođstva došao u 38. minutu sjajnim golom Luke Modrića, a konačan rezultat postavio je Karim Benzema iz penala u drugom poluvremenu, tačnije u 52. minutu nakon što je Yeray igrao rukom. Fudbaleri Athletic Bilbaa imali su šansu za smanjenem razlike dvije minute prije kraja utakmice nakon što je Eder Militao dobio crveni karton zbog igranja rukom, no Raul Garcia nije uspio izrealizirati penal nakon sjajne obrane Thibauta Courtoisa.

– Ne postoji ništa, ništa bolje za mene nego da budem igrač Real Madrida. Ne razmišljam sada o obnovi. Klub zna šta želim. Sigurno ćemo uskoro postići dogovor, poručio je Luka Modrić koji je proglašen najboljim igračem sinoćnje utakmice.

Riječi hvale za hrvatskog veznjaka imao je i predsjednik “Kraljevskog kluba” Florentino Perez, “Luka Modrić je nevjerojatan, i dalje je najbolji na svijetu na svojoj poziciji. On dobija ovacije svuda po stadionu i veoma smo srećni zbog njega. Sve zaslužuje!”

Real je došao do svog 12. osvojenog Superkupa, dok je Barcelona i dalje vodeća sa 13 trofeja. Athletic Bilbao i dalje broji 3 osvojena Superkupa.