Fudbaleri Tottenham Spursa izvukli su pobjedu u sudijskoj nadoknadi na gostovanju kod Leicester Cityja rezultatom 3-2 (1-1).

Domaćini su poveli golom Drakea u 24. minuti, a do kraja prvog poluvremena gosti su uspjeli izjednačiti golom Kanea (38. minut). Do novog vođstva domaćini su došli golom Maddisona u 76. minuti te su rezultat držali do samog kraja utakmice. Za pobjedu Spursa pobrinuo se Bergwijn sa dva gola u samo dvije minute (90.+5 i 90.+7 minut). Tako su fudbaleri Tottehanam upisali  11. pobjedu i trenutno se nalaze kao peti na tabeli Premier lige sa 36 bodova, dok se Leicester nalazi na desetom mjestu sa 25 bodova.

U drugoj utakmici večeri Manchester United je bio uvjerljiv na gostovanju kod Brentforda. Domaćinima se mreža tresla čak tri puta, a precizni su bili Elanga (55. minut), Greenwood (62. minut) i Rashford (77. minut). Domaćini su uspjeli ublažiti razliku golom Toneya u 85. minuti koji je i postavio konačan rezultat od 3:1.

Manchester United sa 32 boda je trenutno sedmi na tabeli Premier lige, dok je Brentford sa 23 boda na 14 mjestu. Prvi je i dalje Manchester City sa 56 bodova, a prati ga Liverpool sa 45 bodova i utakmicom manje.