Britanski vozač Formule 1, Lando Norris produžio je ugovor sa McLarenom do kraja 2025.

– Timovi su ljudi, a ja volim ljude i osjećam se kao kod kuće u McLarenu. Odrastao sam u ovom timu i dio sam ovog puta na kome smo svi. Prošla sezona je bila još jedan veliki korak, kako u mojoj karijeri, tako i u učinku tima, i vidim i osjećam sav rad, ulaganje i posvećenost da tim bude u poziciji da se bori za pobjede i titule u budućnosti. Sve ovo mi daje ogromno samopouzdanje u radu, tako da je bila prirodna odluka da produžimo našu vezu za narednih nekoliko godina, poručio je 22-godišnji Lando Norris.

Na kraju prethodne sezone Lando Norris je završio na šestom mjestu u ukupnom poretku vozača Formule 1, četiri puta završio je na podijumu sa tri treća mjesta i jednom osvojenom drugom pozicijom.

– Pokazao je prošle godine da u pravom timu i pravom automobilu, u  svojoj tek trećoj godini u Formuli 1, može da postigne “pole” pozicije i da pobjeđuje u trkama, rekao je direktor tima Seidl.

U petak 11.02. u 19 časova McLaren će da predstavi novi bolid koji će uz Norrisa voziti i njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo.