Fudbaleri Chelseaja u dramatičnoj utakmici savladali su brazilski Palmeiras 2-1 nakon produžetaka u finalu, u Abu Dhabiju, i po prvi puta su u svojoj istoriji osvojili klupsko Svjetsko prvenstvo.

Prvo poluvreme je bila teška taktička borba, te se na odmor išlo bez pogodaka. U nastavku Lukaku je doveo Chelsea do vođstva u 55. minuti, a samo devet minuta kasnije brazilska momčad je izjednačila golom Raphael Veiga iz penala nakon igranja rukom Thiaga Silve.
Do kraja 90. minuta nije više bilo pogodaka, tako da se o pobjedniku odlučivalo u produžecima. U 117. minuti ponovo je sviran penal, ovog puta za Chelsea, kad je precizan sa bijele tačke bio Kai Havertz koji je proglašen za igrača utakmice.

Chelsea je tako konačno osvojio dugo iščekivanu titulu, postavši tek treća engleska ekipa koja je postala svjetski šampion posle Liverpoola 2019. i Manchester Uniteda 2008.

Treće mjesto na ovogodišnjem Svjetskom klupskom prvenstvu osvojili su fudbaleri egipatskog Al Ahlyja koji su savladali saudijski Al Hilal sa 4-0 (3-0). Čak dva gola za Al Ahly postigao je Yasser Ibrahim (8, 17), dok su po jedan pogodak upisali Ahmed Radwan (40) i Amr El Soleya (64).