Fudbaleri Manchester Cityja upisali su treći ovosezonski poraz u Premier ligi nakon što su ih na Ethiad stadionu savladali igrači Tottenham Spursa sa 3-2.

Gosti su do vođstva došli već u 4. minuti golom Dejana Kuliševskia, a do kraja prvog poluvremena tačnije u 3-3 minuti “Građani” su stigli do izjednačenja kada je Ilkay Gundogan pogodio za 1-1. Spursi ponovo u vođstvo dolaze golom Harryja Kanea u 59. minuti, a u 73. minuti Kane povećava razliku na 3-1 no sudija odlučuje poništiti gol zbog pasivnog zaleđa. Gosti su vođstvo držali sve do sudijske nadoknade kada City ponovo dolazi do izjednačenja golom Mahreza iz penala (90.+2 minut). Konačan rezultat od 3-2 postavio je Kane i donio gostima nova 3 boda.

U ranije odigranom susretu Liverpool je na domaćem stadionu savladao Norwich City sa 3-1 (0-0). Gosti su prvi došli do vođstva golom Rashica, no Liverpool je zahvaljujući golovima  Sadio Manea (64), Mohameda Salaha (67) i Luisa Diaza (80) uspio preokrenuti rezultat u vlastitu korist i doći do nova 3 poena. Ovom pobjedom Liverpool je došao na 6 bodova zaostatka za vodećim Manchester Cityjem na tabeli Premier lige.

Rezultati 26. kola Premier lige:
Arsenal – Brentford 2-1
Aston Villa – Watford 0-1
Brighton – Burnley 0-3
C. Palace – Chelsea 0-1
Liverpool – Norwich 3-1
Southampton – Everton 2-0
West Ham – Newcastle 1-1
Man. City – Tottenham 2-3