Tim LeBrona Jamesa savladao je tim Kevina Duranta u 71. izdanju All Star utakmice NBA lige odigranoj u Clevelandu sa 163-160.

Kao ključni igrač pokazao se Stephen Curry sa rekordnih 16 tricai čak 50 poena, a dijelila su ga dva poena od rekorda Anthonyja Davisa na All Star utakmici.
Ekipu Duranta vodio je Joel Embiid sa 36 poena i deset skokova, a prati ga Devin Booker sa 20. Podsjećamo Kevin Durantt morao je propustiti utakmicu zbog povrede, a također svoj izostanak prethodno je najavio i Harden koji je bio izabran među rezerve tima LeBron Jamesa.

– Nisam ni sanjao o ovom trenutku i nema ništa bolje od stvarnosti koja se upravo dogodila. Vratio sam se ovdje, 35 minuta južno od mjesta gdje sam odrastao ovdje u Akronu, Ohio, i ostvario pogodak za pobjednika utakmice u All-Staru. Sjećam se da smo prije 25 godina imali 12, 11 godina, željeli smo da imamo priliku ili sredstva da dođemo u Cleveland i vidimo neke od najvećih košarkaša svih vremena jer su nas toliko inspirirali, poručio je James.