Tim Haas danas je zvanično saopštio da je raskinuo ugovor sa ruskim vozačem Nikitom Mazepinom i svoje partnerstvo sa Uralkalijem, tvrtkom koja je djelomično u vlasništvu Mazepinovog oca Dmitrija.

– Veoma sam razočaran kada čujem da je moj F1 ugovor raskinut. Iako razumijem poteškoće, odluka FIA-e i moja stalna spremnost da prihvatim predložene uslove za nastavak su potpuno ignorisani i nijedan proces nije praćen u ovom jednostranom koraku. Onima koji su pokušali da razumiju, vječno hvala. Cijenio sam svoje vreme u Formuli 1 i iskreno se nadam da ćemo ponovo svi biti zajedno u boljim vremenima. Imaću više da kažem u narednim danima, poručio je 23-godišnji Mazepin na društvenim mrežama.

– Haas F1 tim je odlučio da odmah raskine titulu partnerstva sa Uralkalijem i vozački ugovor Nikite Mazepina. Kao i sa ostatkom zajednice Formule 1, tim je šokiran i tužan zbog invazije na Ukrajinu i želimo brz i miran završetak sukoba, saopštili su na zvaničnoj stranici Formule 1.

Iz tima Haasa prošli tjedan na ovogodišnjem predsezonskom testu u Barceloni Uralkalijev izgled i brend su uklonjeni sa automobila.