Vijest da vozač Formule 1 Lewis Hamilton i teniserka Serena Williams žele postati suvlasnici Chelseaja izazvala je veliku pažnju u svijetu sporta, a tim povodom oglasio se i Max Verstappen, najveći rival Britanca koji je imao šta reći u vezi ovakve odluke vozača Mercedesa.

Verstappen je komentarisao činjenicu da je Hamilton navijač Arsenala i da mu je upravo zbog toga nejasno zašto bi ulagao u drugi klub iz Londona.

“Mislio sam da je Hamilton navijač Arsenala. Zanimljivo je da neko ko navija za Arsenal želi učestvovati u kupovini Chelseaja. Međutim, to je njegov novac i može s njim raditi šta hoće”, rekao je Verstappen.

Tu se ovaj vozač Red Bulla nije zaustavio pa je dalje još detaljnije objasnio šta misli.

“Ja sam navijač PSV-a i nikada ne bih kupio Ajax. I još jedna stvar… Kada bih kupovao fudbalski klub, jedino bih pristao da budem stopostotni vlasnik i ne se bih mogao zadovoljiti samo procentima, kao što želi Hamilton”, kaže Verstappen.

Sedmerostruki svjetski šampion u Formuli 1 i vjerovatno najbolja teniserka u historiji su se odlučili pridružiti konzorciju koji predvodi bivši predsjednik Liverpoola Sir Martin Broughton, a koji je glavni kandidat za kupovinu Chelseaja od Romana Abramoviča.

Kako javlja Reuters, Hamilton i Williams će uložiti po 10 miliona funti u ovaj projekat.