Šef Mercedesa, tima iz Formule 1 – Toto Wolff, kaže da je frustrirajuće gledati koliko njegov tim zaostaje za Ferrarijem i Red Bullom, ali da s druge strane i uživa u izazovu da se njegov tim vrati među najbolje.

Koliko je trenutna situacija u Formuli 1 atipična za Mercedes najbolji je pokazatelj da ovaj njemački tim ima osam uzastopnih titula u konkurenciji konstruktora i uz to sedam titula među vozačima, no nova sezona im nije donijela uspjehe kao u nekim prethodnim i s tim u vezi jasno je da su svi u ovom timu pod velikim pritiskom.

U ovoj sezoni tek su se Hamilton i Russell po jednom našli na podijumu, a čini se da ni vikend u Imoli neće biti ništa bolji za ovaj tim.

Prvi put od 2012. godine nijedan od vozača Mercedesa nije prošao u posljednji dio kvalifikacija, a u sprint utrci nisu mnogo napredovali. Russell će krenuti sa 11. pozicije, a Hamilton tri mjesta iza njega.

“Sviđa mi se što griješimo jer to znači da će svi više naučiti. Ali, očigledno je da je u ovom trenutku to bolno. Naravno, kada vidite da vam je bolid pet sekundi van ritma, poželite se zadaviti. Ipak, ja zapravo uživam u ovom izazovu i tome što smo loši jer to znači da ćemo dugoročno, s ovim pravilima, biti dobri”, rekao je Wolf.