Zvijezda Manchester Uniteda Paul Pogba bit će novi igrač Juventusa, prenijeli su brojni ugledni italijanski mediji.

Gazzetta dello Sport navodi da je transfer Paula Pogbe u Juventus gotova stvar i da je već poznato kakav će ugovor imati sa Starom damom u kojoj je pružao najbolje partije karijere.

Francuski vezista će zarađivati 7,5 miliona eura po sezoni što bi moglo narasti i na 10 miliona s bonusima. Potpisat će trogodišnji ugovor.

Novinar Nicolo Schira tvrdi da je Pogba odbio ponudu Paris Saint Germaina i izabrao srcem Juventus za koji ga vežu najljepše uspomene. Iako je PSG davao silan novac Pogbi i puno više od torinskog velikana, on je odlučio da Juventus bude njegov naredni klub.

Stara dama će francuskog nogometaša dovesti potpuno besplatno pošto ugovor s Unitedom ima samo do juna ove godine.

Tako će United izgubiti veliki novac na Pogbi. Iz Juventusa su ga kupili 2016. godine za 105 miliona eura. To će mu biti treći transfer u kojima mijenja dresove Uniteda i Juventusa pošto je prošao omladinsku školu Crvenih đavola.

Za Juventus će to biti novo osvježenje pošto će ekipu pojačati i Angel Di Maria. Stara dama se po svaku cijenu želi vratiti na vrh italijanskog nogometa, a Di Maria i Pogba bi trebali biti predvodnici novog tima.