Srbija je došla na korak do igranja na Europskom prvenstvu u fudbalu pobjedivši ekipu Norveške nakon produžetaka rezultatom 1-2. Kao strijelci upisali su se Milinković-Savić u 80. minuti za ekipu Srbije, a samo 8 minuta kasnije za izjednačenje zabija Normann. Sjajni Milinković-Savić ponovo zabija u produžecima, tačnije u 102. minuti i tako vraća nadu sprskoj reprezentaciji.

Čak tri sinoćnje utakmice igrale su se na penale. Bosna i Hercegovina nije uspjela u svom pokušaju odlaska na Euro, te ju je nakon penala izbacila Sjeverna Irska. Igrači Bosne i Hercegovine su ušli hrabro u utakmicu te poveli već u 14. minuti golom Krunića, no početkom drugog poluvremena za izjednačenje zabija McGinn u 54. minuti. U nastavku nismo gledali pogodaka što je dovelo do izvođenja penala. Rezultat je glasio 3-4 za Sjevernu Irsku. Slovačka i Škotska su prošle dalje  pobjedivši na penale Irsku i Izrael.

Sjeverna Makedonija savladala je Kosovo pobjedivši 2-1, a isti rezultat ostvario je Island pobjedivši Rumunjsku. Više pogodaka mogli smo gledati na utakmici između Bugarske i Mađarske gdje je krajnji rezultat bio 1-3.