U drugoj večeri Lige šampiona najveće iznenađenje priredio je Shaktar koji je u gostima savladao Real Madrid rezultatom 2-3. Igrači Shaktara već na poluvremenu su imali vodstvo od 3-0. Sjajnim golovima Luke Modrića i Juniora Vinicisua smanjen je zaostatak Real Madrida. Priliku za izjednačenje imali su na samom kraju utakmice (90.+2 minut) no zbog zaleđa pogodak za Real je bio poništen.

Trenutni šampioni Lige – Bayern potopili su Atletico Madrid na domaćem terenu. Bavarci su slavili pogocima Comana (28. i 72. minut), Goretzke (41. minut) i Tolissoa (66. minut). Početkom drugog poluvremena Španci su uspjeli postići pogodak, no zbog offsidea bio je poništen. Isti rezultat ostvarila je Atalanta u utakmici protiv Midtjyllanda. Golove su postigli Zapata (26. minut), Gomez (36. minut), Muriel (42. minut) i Miranchuk (89. minut).

Liverpool je autogolom Tagliafica u 35. minuti uspio ostvariti pobjedu protiv Ajaxa. Salzburg je remizirao s Lokomotivom iz Moskve 2-2, a isti rezultat ostvarili su igrači Intera u utakmici protiv Borussije iz Mönchengladbacha. Oba pogotka za Inter postigao je Lukaku dok su se kao strijelci za Borussiju upisali Bensebaini (63. minut) i Hofmann (84. minut).
Olympiakos je ostvario pobjedu protiv Marseillea golom Koke u 90. +1 minuti. Pobjedu su u Ligi šampiona ostvarili igrači Manchester Cityja u utakmici protiv Porta. Građani su poveli golom Aguera iz penala, a pogotke su još postigli Gundogan (65. minut) i Torres (73. minut).