Četvrtak je dan za Ligu Europe, a ovu sezonu otvorili su igrači Bayer Leverkusena sjajnom pobjedom od 6-2 protiv Nice.
Nijemci su poveli već u 11. minuti golom Amiria, a kao strijelci su se također upisali i Alario (16. minut), Diaby (61. minut), Bellarabi (79. i 83. minut) i Wirtz (87. minut). Francuzi su uspjeli smanjiti gol razliku pogocima Gouiria (31. minut) i Claude Mauricea (90. minut) no, nedovoljno da izuku barem jedan bod.

Više golova mogli smo gledati i na utakmici između Hapoel Be'er Sheve i Slavie Prag. Utakmica je završena rezultatom 3-1 za Izraelce a golove su postigli Agudelo (45. minut) i Acolatse (86. i 88. minut), dok za Slaviu Prag pogodak je ostvario Provod u 75. minuti.

Alkmaar je u gostima savladao Napoli golom de Wita u 57. minuti, a isti rezultat postigli su i igrači Real Sociedad protiv hrvatskog kluba Rijeka.
Young Boys su poveli protiv Rome već u 14. minuti pogotkom Nsamea iz penala, no Italijani su uspjeli izvući pobjedu golovima Peresa i Kumbulle. Arsenal je ostvario isti rezulat (1-2) u gostima kod Rapid Vienne. Naime, igrači Rapid Vienne poveli su u 51. minuti golom Fountasa. Topnici su se uspjeli trgnuti te golovima Luiza (70. minut) i Aubameyanga (74. minut) osigurali pobjedu.

Kod ostalih utakmica koje su igrane po rasporedu u 18:55 ostvareni su sljedeći rezultati:
CSKA Sofia 0-2 CFR Cluj
Dundalk 1-2 Molde
Lech 2-4 Benfica
PAOK 1-1 Omonia
PSV 1-2 Granada
St. Liege 0-2 Rangers