Utorak je po rasporedu dan za Ligu šampiona, a večeras sao sjajnu izvedbu mogli gledati kod igrača Borussije Monchengladbacha u utakmici protiv Shakhtara.
Nijemci su u Ukrajini izvanrednom igrom postigli čak 6 golova. U strijelce za Monchengladbach upisali su se Plea (8., 26. i 78. minut), Bensebaini (44. minut) i Stindl (65. minut), te nesrećni igrač Shakhtara Bondar koji je u 17. minuti postigao autogol.
Ovo je prva pobjeda za Borussiju iz Monchengladbacha, a dvije prethodne utakmice igrali su neriješeno. Igrači Shakhtara za sad također bilježe samo jednu pobjedu u grupnoj fazi Lige šampiona i to protiv Real Madrida (2:3).

Iako su igrači Atletico Madrida poveli već u 18. minuti pogotkom Gimeneza nisu uspjeli doći do pobjede u utakmici protiv Lokomotiva Moscow. Lokomotiv je došao do izjednačenja samo sedam minuta nakon pogotka protivnika. Gol za Ruse postigao je Miranchuk iz penala.

Bayern je ponovo imao sjajan performans u Ligi šampiona. Već u 4. minuti igrači Salzburga su poveli, no pogotkom Lewandowskog iz penala te autogolom Kristensena Bayern je stigao  u vodstvo. Početkom drugog poluvremena Salzburg se vratio sjajnim golom Okugawe u 66. minuti te došao do izjednačenja. Međutim, igrači Bayerna pokazuju zašto su šampioni prole sezone te zabijaju 4 gola u završnim trenucima utakmice. Strijelci su bili Boateng ‘79. minut), Sane (83. minut), Lewandowski (88. minut) i Hernandez (90.+2 minut)

Ostale utakmice završene su rezultatima:
Atalanta 0-5 Liverpool
Manchester City 3-0 Olympiakos
Midtjylland 1-2 Ajax
Porto 3-0 Marseille
Real Madrid 3-2 Inter