Iako iz prethodne dvije utakmice igrači Manchester Uniteda bilježe pobjede, večeras ih je iznenadila sjajna igra fudbalera Basaksehira. Turci su poveli već u 13. minuti pogotkom Ba, a u 40. minuti Višća povećava rezultat na 2-0. Samo 3 minute nakon drugog pogotka Basaksehira, Matrial je postigao sjajan gol za Manchester United. Ovo je prva pobjeda ove sezone za tim Basaksehira, a bilježe još dva poraza od PSG-a i RB Leipziga.

Zenit i Lazio ostvarili su po jedan pogodak u trećoj utakmici grupne faze te tako ostvarili po jedan poen. Fudbaleri Zenita poveli su u 33. minuti Erokhina, dok do izjednačenja dovodi Caicedo u 82. minuti. Zenit je trenutno zadnji na tablici u grupi F, dok se ekipa iz Lazia nalazi na drugom mjestu.

Barcelona je savladala Dynamo Kiev na domaćem terenu. Leo Messi je postigao zgoditak iz penala u 4. minuti a Pique je u drugom poluvremenu povećao razliku na 2-0. Iako su Ukrajinci pokazali sjajnu igru, ostvarili su samo jedan gol u drugom poluvremenu. Ovo je treća pobjeda za Katalonce te ostaju prvi u Grupi G Lige šampiona.

Ostale utakmice imale su sljedeće rezultate:
Chelsea 3-0 Rennes
Club Brugge 0-3 Borussia Dortmund
Ferencvaros 1-4 Juventus
RB Leipzig 2-1 PSG
Sevilla 3-2 Krasnodar