Dinamo Zagreb je ostvario prvu pobjedu u grupnoj fazi Ligi Evrope protiv Wolfsbergera. Heroj za Dinamo je bio Atiemwen u 76. minuti, a to je ujedno bio i jedini pogodak na utakmici. Zagrepčani su trenutno prvi na tablici u Grupi K, a bilježe još dva remija iz prethodnih utakmica. Wolfsberger je ovim porazom došao na drugo mjesto.

Crvena Zvezda
je na domaćem terenu ugostila Gent. Igrači Zvezde poveli su već u 12. minuti pogotkom Kange, no prije kraja prvog poluvremena Gent izjednačava golom Odjiodja-Ofoe u 31. minuti. Početkom drugog poluvremena za Crvenu Zvezdu postiže pogodak Katai koji je ujedno donio drugu pobjedu Crvenoj Zvezdi u Ligi Evrope. Trenutno se tim Crvene Zvezde nalazi na drugom mjestu Grupe L, dok Gent je ovim porazom došao na posljednje mjesto.

Lille je gostujući kod AC Milana bio iznenađenje večeri. Francuzi su ostvarili 3 pogotka a ujedno i 3 poena. Hat-trick na utakmici ostvario je Yazici golovima u 22., 55. i 58. minuti. Lille je ovom pobjedom došao na prvo mjesto, dok ga Milan prati drugim mjestom na tablici.

Rijeka je došla do trećeg poraza u Ligi Evrope. U utakmici protiv Napolia, igrači Rijeke poveli su već u 13. minuti, no golom Demmea (43. minut) i autogolom Brauta (62. minut) Napoli je osigurao pobjedu u gostima.

Ostale utakmice Lige Evrope završene su rezultatima:
AS Roma 5-0 CFR Cluj
Benfica 3-3 Rangers
H. Beer Sheva 2-4 Bayer Leverkusen
Lech 3-1 St. Liege
Ludogorets 1-3 Tottenham
Omonia 0-2 Granada
PAOK 4-1 PSV
Rapid Vienna 4-3 Dundalk
Real Sociedad 1-0 Alkmaar
Sivasspor 2-0 Qarabeg
Slavia Prag 3-2 Nice
Antwerp 0-1 LASK
Arsenal 4-1 Molde
Celtic 1-4 Sparta Prag
Feyenoord 3-1 CSKA Moscow
Hoffenheim 5-0 Liberec
Leicester 4-0 Braga
Villareal 4-0 M. Tel Aviv
Young Boys 3-0 CSKA Sofia
Zorya 1-4 AEK