PARTIDO VUELTA FASE DE GRUPOS INTER DE MILAN-REAL MADRID RODRYGO CELEBRA TRAS MARCAR

U Grupi B Lige šampiona još uvijek se vodi borba za prva dva mjesta.
Real Madrid je gostujući kod Intera ostvario veliku pobjedu pomoću koje trenutno čvrsto stoji na drugom mjestu na tabeli. Već u sedmoj minuti dosuđen je penal za Kraljevski klub, a sjajnom realizacijom Hazarda Real Madrid dolazi do vodstva.
Lucas Vazquez ozbiljnije je zaprijetio golu Intera nakon što je pogodio stativu u 12. minuti.
Najgori scenarij za igrače Intera dogodio se u 33. minuti kada je Arthuro Vidal dobio dva žuta kartona u 10 sekundi zbog prigovora sucu Tayloru. Igrati s fudbalerom manje protiv ovakvog snažnog kluba obilo se o glavu Italijanima.
U nastavku Real Madrid je povećao svoju prednost autogolom Hakimia (59. minut). Ovim porazom Inter je pao na poslijednje mjesto Grupe B.

U istoj grupi mogli smo pogledati duel između Borussije Mönchengladbach i Shakhtara. Nijemci su sjajnom igrom ostvarili četiri pogotka i tako zasjali na prvom mjestu na tabeli. Kao strijelci za tim Borussije Mönchengladbach upisali su se Stindl (penal 17. minut), Elvedi (34. minut), Embolo (45.+2 minut) i Wendt (77. minut).

Bayern je nastavio svoju dominaciju, kako u Bundesligi tako i u Ligi šampiona. Pobjedom protiv Salzburga osigurali su svoje mjesto u play-offu Lige šampiona. Izvanredni Robert Lewandowski ostvario je pogodak koji ga je doveo na treće mjesto liste najboljih strijelaca. Trenutno je izjednačen s Raulom (71 gol u 142 utakmice), a ispred njega se nalaze samo Lionel Messi (118 golova u 146 utakmica) i Cristiano Ronaldo (131 gol u 172 utakmice). U nastavku su za Bayern golove postigli Coman (52. minut) i Sane (68. minut), dok je Brisha (73. minut) golom za Salzburg smanjio vodstvo kluba iz Minhena. Ovim porazom Salzburg je pao na zadnje mjesto tabele Grupe A.