U sjajnoj utakmici Grupe K Lige Evrope Dinamo se plasirao u sljedeći krug takmičenja.
Modri su na gostovanju kod Feyenoorda došli do vrlo važne pobjede, ostvarivši dva pogotka na utakmici. Kao strijelci upisali su se hrvatski reprezentativci Bruno Petković (45.+5 minut) i Lovro Majer (53. minut). Zanimljivo je da Dinamo u grupnoj fazi nije primio niti jedan pogodak. Borba za drugo mjesto, te plasiranje u play-off faze Lige Evrope u Grupi K se nastavlja. Trenutno na drugom mjestu je Wolfsberger sa osvojenih 7 bodova, dok ga prati Feyenoord sa 5 bodova. CSKA Moscow nema izgleda za prolazak dalje, nakon što su bilježe dva poraza i tri remija.

Crvena Zvezda se plasirala u play-off fazu nakon remija s Hoffenheimom na domaćem terenu. Igrači Zvezde snažno su se borili protiv Nijemaca koji u grupnoj fazi bilježe sve pobjede i sinoćni remi. Crvena Zvezda kvalifikovala se kao drugoplasirana, a do sad bilježe jedan poraz, tri pobjede te jedan remi.

Kvalifikovanje u sljedeći krug takmičenja ostvarili su igrači Bragae, Lillea, Tottenhama, Royal Antwerpa, Slavie Prag, Bayera Leverkusena, Rangersa, Benfice, Granade i PSV-a.
Prije 5. kola grupne faze u play-off fazu uspjeli su se kvalifikovati i Roma, Arsenal, Leicester City, Hoffenheim.